Gebr. Simons & Zonen

The Netherlands

Wie is online

We hebben 7496 gasten en 2 leden online

Translate

Dutch English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Login Form

Nieuwe gebruikers

  • Gessikaver
  • Bobbyembex
  • wmltus
  • Robertsopsy
  • Peterunomi

De Gebroeders Simons & Zonen slaan weer toe!

WEFO LIMBURG

Wedvlucht Epernay op 13 mei 2017.

Deeln. 1703 duiven. Los 08.45 uur. 1e duif 11.05.41 uur. Snelh. 1762.246 m/pm.

De Gebroeders Simons & Zonen slaan weer toe!

Daar was geen kruid tegen gewassen!

Het kon er net mee door. Wat de weersomstandigheden betreft. Het grootste deel van de zaterdag werden Frankrijk, Nederland en België opnieuw door wolkenvelden belaagd. De lucht was bont.
Namelijk gekleurd met grijze, donkere en witte wolken met er tussen ook een blauw hemel. En uit die wolkendekens kwam later in de dag veelvuldig nattigheid. Dat varieerde van hevige buien of druilerige regen. Maar in de morgen uren waren de omstandigheden voor de duivenliefhebbers gunstig genoeg dat de duiven gelost konden worden. Overal in Frankrijk en België. De afdeling Limburg die was met de duiven in Epernay en al vroeg gaven die het bericht dat de duiven gelost zouden worden op een gunstigste tijd. En die tijd die werd 08.45 uur. De duiven die gingen daar van start in een klare lucht en met een fikse wind van achteren. Dat beloofde dat de duiven met een rap tempo naar huis zouden komen. Natuurlijk was het een raadsel op welke tijd dat zou zijn.
Degene die zeiden dat de eerste duiven van het Wefo concours wel zeker voor 11 uur zouden arriveren die hadden het mis.
Het spel werd aan de gang gezet door de Gebroeders Simons & zonen van het kweekcentrum in Ransdaal.
Daar kegelde plotseling van uit het niets een van hun deelnemende duiven op de plank. Het ging vliegensvlug. Het was de doffer met nummer 6/1774177, hun 28e getekende, die een tijd liet afdrukken van 11.05.41 uur en die daarmee met een snelheid van 105,7 kilometer per uur zijn klus had geklaard.
De mannen Simons die zijn wel wat gewend wat betreft het klokken van vroege duiven. De duiven die worden gespeeld zoals de jonge duiven.
Zogenaamd op de deur. Dit vanwege het feit dat Jo Simons kampt met een duivenlong. Ondanks deze handicap weten ze dan toch nog hun mannetje te staan. Maar toch telkens weer raken ze in verrukking als ze een steen vroege duif van de vlucht thuis krijgen. Zo was het nu ook! Het is normaal dat als bij hun in Ransdaal de eerste duif aankomt de rest van hun deelnemende duiven kort daarop volgen. Echter nu verliep het anders. De tijd verstreek. Waar blijft de rest? Het duurde zelfs 15 minuten toen ze weer enkele duiven thuis kregen. En dat dit ook nog kopduiven zouden zijn bevroedde ze helemaal niet.
Toen de uitslag uit de pers rolde kon iedereen zien dat ze weer goed huisgehouden hadden bij de Wefo.
Met 23 prijzen in totaal sieren ze de uitslag waarbij ze als trotse winnaars op het erepodium komen. Sterren stralen overal !
Met de hun score bij de Wefo van 1 – 25 – 26 – 38 – 40 en de rest, tegen 1703 duiven, zijn de Broers Simons & zonen op deze Eperny een klasse apart.
In alle
concoursen waar ze ingeschreven staan gaan ze met het goud er van door. Heel Limburg legden ze plat en dat tegen 18.659 duiven.
Ze winnen het concours van Heuvelland tegen 4328 duiven. De zege bij het district tegen 1133 duiven en het samenspel valkenburg tegen 651 duiven werd ook een feit. Hun winnende doffer, de “177 “ is een product waar de klasse van afdruipt.
Door zijn zege op deze Epernay heeft hij de naam gekregen van “ Super Kyan”. De roepnaam van Jo Simons z’n kleinzoon.
De winnende blauwe doffer is een pure Heremans-Ceusters. Als vader heeft hij de 12/1089581 uit de Dark Charels “814” bij Leo Heremans en zijn moeder is de 12/1089541 uit een zoon van de “Schalie GAMALA” van Heremans – Ceusters. Het is niet alleen de kwaliteit die het hem doet maar ook de medische begeleiding. Het is voor iedereen een weet dat de duiven bij Simons medisch begeleid worden door Drs. Henk de Weerd. Gezonde duiven winnen. Dat is niet te ontkennen.
Voor hun prachtige overwinning op deze snelle Epernay feliciteren we de broers Simons & zonen heel hartelijk. Proficiat, met dit succes